Jeg er ikke onkel til dine barn! (MANNomALT) hits
Forside Facebook Instagram Om meg Hovedpersoner

Jeg er ikke onkel til dine barn!Jeg er onkel til de beste barna i hele verden, ingen andre. That`s it!

 

Broren min har satt to vakre eksemplarer til verden sammen med sin utkårede hustru, og jeg er ONKELEN deres. En fantastisk tittel som jeg er skikkelig kry av. Jeg kjenner at blodpumpa slår litt ekstra når de små krapylene skriker navnet mitt, og de kjenner meg som "ONKEL Eirik". 

 

På bakgrunn av dette valgte jeg å søke meg inn på høgskolen for å utdanne meg som onkel. Studieretningen heter Tante og onkel bachelorgrad med mulighet for mastergrad innen familiær forplantningsteori. Studiet er tre-årig og har følgende inndeling:

1. år (60 onkelpoeng.) Hvordan holde nevøer og nieser, samt gjøre bleieskift på små individer med løs mage.

 Det første året av utdanningen var det obligatorisk oppmøte på skolen hver dag, 6 timer om dagen. Dette året lærte vi hvordan vi skulle holde de på rett måte, altså riktig holdeteknikk. Det er for å unngå hodeskader og benbrudd på nieser/nevøer. Bleieskift av individer med løs mage er et obligatorisk kurs som går over 8 uker. Et tungt år som preges av senebetennelser, omgangssyke og stort frafall blant studentene. 

2. år (60 onkelpoeng.) Fordypningsåret.

Dette er året man skal spesialisere seg som tante eller onkel. Det er 6 muligheter for studentene:

- Stående bleieskift. Faktisk verre enn du tror. Lett at "ting" faller ut på siden og resulterer i helskift.

- BordvaskEr ikke bare å vaske et bord. Valg av vaskemiddel og skuringsmønster er viktig. (vax on, vax off-metoden er å foretrekke.)

- Høytlesning. Kunsten av å ha fire nieser/nevøer på låret samtidig som volumet på lesingen tilpasses for å unngå hørselskader.

- Sandkasselek. Bli best i å bygge ting av sand. Gjør kusiner og fettere misunnelig på DITT sandslott.

- Dytte huske. Tilpass farten så ikke nieser/nevøer går rundt. Ekstremt fysisk fordypning.

- Klesskift. Hvordan kneppe bodyer, ta spenner i håret og å kle på vinterdresser.

Fordi jeg er glad i spader, bøtter og lastebiler valgte jeg Sandkasselek. Jeg kan nå bygge sandslott, tuneller og sjøstjerner i blinde. Et fantastisk studieår som gjør meg ettertraktet som onkel i alle landets hjem. Mammaer og Pappaer kaster små gule spader etter meg, det er fordi de vil at jeg skal være onkel for akkurat deres barn. 

3. år (60 onkelpoeng.) Bachelor.

Nå skal du vise at du er klar til å være onkel på fulltid. Du skal overbevise et knippe bestemødre om at du har forstått hvordan man er barnepass for småbarn. Hvilken grønnsåpe passer best til det store furubordet? Kan du binde tøybleier? Kan du dytte huska i 30 minutter, samtidig som du holder styr på "krysselista"? En nervepirrende periode som avgjør om man er skikket for en jobb som "onkel" i alle landets hjem.

 

Ikke kall meg onkel, Jeg er pedagogisk leder.

Nei jeg vil ikke at du skal skrike tittelen min etter meg når du henter poden i barnehagen, det blir veldig spesielt. Kall meg Eirik, det er faktisk det jeg heter. Jeg er på jobb, ikke i en 7.5 timers lang familiemiddag mandag til fredag hver eneste uke. Jeg er glad i barnegruppa, men ikke slik som jeg er i min niese og nevø, de elsker jeg, for de er faktisk familie.

Jeg prøver alltid å være profesjonell på jobb, og det er ikke så lett når folk kaller deg for tante eller onkel. Det dreper liksom litt av den profesjonaliteten "right off the back". Kaller du kiropraktoren din for "ryggknekkerbestefar" når dere møtes? Bare fordi ordet "bestefar" representerer trygghet for deg? Også tar vi liv av denne ytringen som mange mener er viktig i debatten rundt temaet: "Men det er jo for at barna skal forbinde de ansatte med en kjent og trygg skikkelse. Det handler ikke om de voksnes følelser for bruken av ordet tante/onkel." Hvorfor kaller barna de ansatte for tante eller onkel? Det er ihvertfall ikke noe de kom på helt av seg selv. For barna på min avdeling er navnet "Eirik" mer betryggende enn ordet onkel alle dager i uken. Det er fordi jeg og mine kollegaer er dyktige, profesjonelle barnehageansatte. Vi legger ned en enorm innsats for å bli den trygge voksne for barna, for ikke å snakke om jobben med å opprettholde den statusen! Jeg er der 1000 ganger mer enn denne onkelen du snakker om. Jeg kan 1000 ganger mer om barn, tilknytning og småbarnspedagogikk enn denne onkelen. Ville du latt din unge være 8 timer med sin onkel, hver dag i 6 år før skolestart fordi han er en trygg skikkelse?

 

Jeg vet at ordet "barnehageonkel" er koselig for mange mennesker, og det er jeg egentlig helt enig i. Men for at denne utdanningen og dette yrket skal få det ryktet det fortjener, kan du ikke kalle alle som jobber der for tante eller onkel. Lær deg navnet på de ansatte, det er ikke vanskelig! Dette sier egentlig seg selv, uansett om du diskuterer til du blir blå i ansiktet!!

 

Helt ærlig så bryr jeg meg ikke om hva du kaller meg, men husk hva jeg gjør hver eneste dag. Jeg EIER alle onkler i hele verden, på en gang!


(Kanskje ikke denne karen da. En av "Prompen" sine herlige onkler.)

 

Alle ansatte i barnehagen min er profesjonelle, vi ser på yrket vårt som en JOBB, ikke en koselig familiær sammenkomst. 

 

(MANNomALT)

 

Følg meg på:

Facebook

Instagram

 

#Barnehage #onkel #tante #ansatt #jobb #skolegang #mannomalt

 • 15 kommentarer


  04.04.2016 kl.17:16

  Syntes egentlig du overreagerer en smule. I alle år er det blitt kaldt bhg tanter og onkler.
  MANNomALT04.04.2016 kl.17:39

  og det er helt innafor at du mener, men for MIN del, så funker ikke barnehageonkel. Men det skjønte du sikkert pga. Innlegget ;)
  Nevø04.04.2016 kl.21:24

  Ser hva du mener. Men min tante jobber i barnehagen og passer mine barn. So har alltid kaldt henne tante og kommer altid til å gjøre det. So barna mine kaller henne også tante. Men de andre som jobber der viser vi nok respekt til å kalle med navn. Ha en fin en
  Randi05.04.2016 kl.20:59

  For en fabelaktig blogger du er! Seriøst og megamorsomt på en og samme gang. Jeg er så glad jeg oppdaget MANNomALT! :)
  MANNomALT05.04.2016 kl.21:01

  Randi: Så utrolig hyggelig kommentar Randi. Glad du liker det jeg skriver, og følg med videre :)
  Mats06.04.2016 kl.13:18

  Kjempe flott innlegg. Vi må kjempe for å bryte ut av slike vedtatte sannheter. Hilsen pedagogisk leder.
  MANNomALT06.04.2016 kl.17:23

  Mats: en mann? Så hyggelig :) ja dette er faktisk noe som MÅ opp, hvis statusen for yrket også skal den samme veien!
  Andreas07.04.2016 kl.19:14

  Bra skrevet! Står bak alt sammen, 100% Er selv pedagogisk leder.
  MANNomALT07.04.2016 kl.22:25

  Andreas: Hyggelig tilbakemelding Andreas. Hyggelig at det er flere menn i yrket :)
  Cecilie07.04.2016 kl.22:23

  Enig med du! Tanter og onkler har vi hjemme 😄 og om min barn måtte kalt de ansatte i bhg for tant eller onkel tror jeg de hadde stusset litt... De forguder de voksne i bhg, det er jo tross alt de som ser dem mest i våken tilstand hver dag, men tante og onkel og voksne i bhg har helt forskjellige roller! Yrket fortjener så absolutt mer respekt,!
  MANNomALT07.04.2016 kl.22:27

  Cecilie: Takk for fin tilbakemelding! Ansatte i barnehagen er en egen rase mennesker, og de fortjener så absolutt skryt for jobben de gjør!
  Anne08.04.2016 kl.08:53

  Tok opp innlegget ditt på bloggen min :) så utrolig bra skrevet!
  MANNomALT08.04.2016 kl.09:00

  Anne: veldig hyggelig Anne! Så morsomt at dette innlegget treffer mange ansatte i barnehagen! Igjen, tusen takk!
  23.06.2016 kl.23:56

  Amen!
  25.06.2016 kl.12:27

  Supert innlegg! Min gutt på litt over 1 år har akkurat startet i barnehage! De første ukene var grusomme med en svært skeptisk gutt! De ansatte i barnehagen har jobbet utrolig profesjonelt og gjort han nå til en skikkelig barnehage gutt! Nå smiler gutten vår fra øre til øre når han ser mot barnehagen! Er kjempe takknemlig og har dyp respekt for den jobben dere gjør med barna våres! Den er pedagogisk tilnærmet, men samtidig får barn være barn! Håper virkelig yrket deres får det ryktet dere fortjener! For det er litt av en ansvarsfull jobb dere har :)

  Skriv en ny kommentar

  Kategorier


  Blogg

  Arkiv


  April 2018 Mars 2018 Februar 2018 Desember 2017 August 2017 Juli 2017 Juni 2017 Mai 2017 Mars 2017 Februar 2017 Januar 2017 Desember 2016 November 2016 Oktober 2016 September 2016 August 2016 Juli 2016 Juni 2016 Mai 2016 April 2016 Mars 2016 Februar 2016 Januar 2016 Desember 2015 November 2015 Oktober 2015

  Siste innlegg


  Bank bank Nå trenger vi DIN hjelp! Dagens mann! Få tilbake husmødrene! Velkommen tilbake i barnehagen! Barnehagens superhelt! Norge for nordmenn! 12:36 - 12:57 "Som en barnehage" Hæ, hva faen? Svangerskapet, for fedre!

  Lenker


  blogg.no Få din egen blogg!

  Design


  Ina Anjuta

  Annonse